Stel je wilt je huis beveiligen tegen inbrekers, je bent immers niet voor niets op dit artikel gekomen. Wellicht ben je al bezig geweest om je huis om te toveren tot een ondoordringbaar fort maar wil je toch nog wat tips hoe je huis te beveiligen tegen inbraak. Wij geven je 6 oplossingen om je huis te beschermen tegen inbrekers.

Woninginbraak is niet alleen een ramp op gebied van het materialistische aspect, maar ook op psychologisch gebied.

Woninginbraak

Voordat we komen met onze 6 tips tegen inbraak zullen we eerst eens kijken wat woninginbraak precies is. Woninginbraak is niet alleen een ramp op gebied van het materialistische aspect, maar ook op psychologisch gebied. Een vreemd iemand is binnengedrongen in je huis, jouw veilige haven. “Home sweet home” zit er even niet in. Ze hebben aan jouw waardevolle spullen gezeten en wellicht meegenomen. Je zult je dan ook niet zo snel weer veilig gaan voelen in je eigen huis.

Helaas komt woninginbraak vaak voor, met name in de wintermaanden als het buiten vroeger donker is. Volgens de Nederlandse politie blijkt echter dat de kans kleiner wordt dat inbrekers daadwerkelijk binnenkomen naarmate ze langer bezig zijn met binnenkomen van je huis. Een interessant gegeven en ook voor onze 6 tips om je huis te beveiligen tegen inbrekers.

Welke vormen van inbraak bestaan er?

Hoe een inbreker binnendringt gebeurd op verschillende manieren, zo kan een inbreker een deur of een raam intrappen, hij kan de cilinder van het deurslot afbreken, proberen te deur te openen via de brievenbus of door middel van het boren van een gaatje. Daarnaast bestaat ook de kans dat de inbreker heel brutaal aanbelt en door middel van een babbeltruc, die vaak voorkomt bij ouderen, binnen komt. 

Huis beveiligen tegen inbrekers

6 slimme oplossingen anti inbraak

Inbraak is een zeer vervelend probleem zoals reeds beschreven. Vandaar dat we een aantal slimme oplossingen op een rijtje voor je hebben gezet. Hierdoor zal een inbreker jouw huis overslaan omdat (simpelweg) het teveel moeite kost om binnen te komen. Met de volgende tips kan je jouw huis beveiligen tegen inbrekers.

Oplossing 1 – Camera beveiliging

De eerste en vrijwel meest effectieve manier is je huis beveiligen met een camera beveiliging. Nu hoef je niet direct een heel systeem hiervoor aan te leggen. De meest ideale en makkelijkste oplossing is de aanschaf van een deurbel met camera functie. Als voorbeeld onze eigen Rinkel© Video Deurbel. Naast de functie als deurbel dient deze video deurbel perfect als beveiligingssysteem. 

Met de gratis app kan je overal, waar je ook bent, real-time time de omgeving van je huis in de gaten houden. De camera is zelfs voorzien van een bewegingssensor. Hierdoor springt de video deurbel automatisch aan zodra iemand in de buurt van je huis komt. Daarnaast heeft hij ook nachtvisie door de ingebouwde infrarood sensor. Op moment dat er iemand bij de voordeur staat krijg je een notificatie op je telefoon. Perfect als beveiligingssysteem. De beelden die de camera maakt slaat hij op in de cloud en/of op een micro SD-kaart. Het handige aan dit systeem is dat je geen bedrading of iets hoeft te hebben. Enige vereiste is een WiFi verbinding. Je hangt hem op en werkt direct deze draadloze deurbel met camera.

Door de deurbel strategisch op te hangen dient hij dus als perfecte camera beveiliging. Je zou zelfs een Rinkel© Video Deurbel kunnen ophangen aan de achterkant van je huis, in bijvoorbeeld de tuin. Niet direct als deurbel maar wel een perfecte camera beveiliging.

Een deurbel met camera is perfect ter preventie van inbraak. Bedenk eens wat een inbreker denkt op moment dat ze een camera zien hangen. Juist, ze lopen snel door op zoek naar een makkelijkere prooi. Eentje waar ze niet op beeld komen.

Oplossing 2 – Altijd doen alsof je thuis bent

Het ‘doen alsof je thuis bent’ is onze volgende tip. De meeste woninginbraken gebeuren in de nacht als niemand thuis is. Een inbreker wil namelijk geen confrontatie met de bewoner, hij of zij wilt zo snel mogelijk naar binnen en zo snel mogelijk naar buiten, met een zo groot mogelijke buit.  Daarom zorg er altijd voor dat je de lichten aan laat, deur goed op slot draait en dat je gordijnen half dicht zijn. Zorg ervoor dat de lampen automatisch aanspringen met een tijdschakelklok. Een tijdschakelklok is tegenwoordig spotgoedkoop en haal je bijvoorbeeld bij de Action, Hema of Blokker. 

Zelfs zou ik willen aanraden om je tv automatisch aan te laten gaan in de avond met een tijdschakelklok, waardoor het helemaal lijkt alsof je thuis TV aan het kijken bent. Al is het maar voor een paar uurtjes. Vergeet nooit al je ramen dicht te doen, zelfs de meest kleine kiertjes kan een inbreker doorheen. En zoals reeds geschreven je deuren (en ramen) op slot te doen.

Extra tip: De sloten van je deuren (en ramen) kunnen erg belangrijk zijn. Een inbreker ziet direct of het makkelijk is om binnen te komen aan de hand van de (simpele) sloten. Zorg altijd voor goede gecertificeerde sloten. Maak je huis nog veiliger met extra sloten, een anti-inbraakstrip op de deur en/of een anti inbraak hekwerk op je voordeur. Tevens laat nooit sleutels in je sloten zitten. Het is voor een inbreker vrij makkelijk om een raampje in te slaan en met zijn hand het slot open te draaien.

Oplossing 3 – Rondom het huis

Bekijk je huis ook eens goed vanaf de buitenkant en denk dan ook eens als een inbreker. Als eerst buitenverlichting, zorg dat dat met een bewegingssensor aangaat, of met een tijdschakelklok. Inclusief een spaarlamp laat je hem als het donker is de hele nacht branden. Daarnaast bekijk eens waar een inbreker op zou kunnen klimmen om in je huis te komen.

Let ook op kleine raampjes, een inbreker klimt gemakkelijk door een kleine opening van 15cm hoog. Let op je schutting of een losstaande kliko, daar waar ze gebruik van kunnen maken om net ietsjes hoger te komen. Een ander voorbeeld is een regenpijp waar ze gemakkelijk in kunnen klimmen om zo bij het bovenste raam te kunnen komen. Zoals eerder gezegd is een buitencamera zoals onze Video Deurbel een ideale oplossing om de buitenkant van je huis net iets extra te beveiligen.

Oplossing 4 – Niet alles op Social Media

Je zou het niet zeggen, maar inbrekers zijn net mensen die ook op Social Media zitten. Tegenwoordig maken ze daar handig gebruik van om te zien of iemand thuis is of bijvoorbeeld op vakantie is. Inbrekers scannen de verschillende vormen van Social Media af zoals Facebook en Twitter om te zien of iemand bijvoorbeeld op vakantie is. Ook al lijkt het dat je thuis bent door bovenstaande tips, ze weten wel beter aan de hand van de leuke vakantie kiekjes die jij deelt op Facebook.

Pas dus op met het delen van foto’s van al je uitjes. Hoe leuk het ook is om dit met vrienden en familie te delen, dit is niet altijd even slim! Als tip zouden wij zeggen, stuur je familie/vrienden leuke vakantie foto’s via Whatsapp en pas als je weer echt thuis bent, deel het met anderen via je Social Media kanalen.

Oplossing 5 – Waardevolle spullen

Stel je hebt bovenstaande tips en oplossingen gedaan en een inbreker besluit toch even een kijkje te nemen in je huis door te gluren door het raam. Zorg er dan altijd voor dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Een voor de hand liggende tip, maar zoveel mensen vergeten dit. Een tablet, joysticks van je spelcomputer, telefoons, laptops, en ga zo maar door. Allemaal kanshebbers voor een inbreker om mooi mee te nemen.

Een inbreker denk alleen aan het risico en zal niet het risico nemen om gepakt te worden voor een fotolijstje ter waarde van 10 euro. Zorg niet dat uitnodigend wordt voor een inbreker om in te breken.

Oplossing 6 – Sociale controle

Onze laatste oplossing, namelijk sociale controle. Niet alleen van familie maar ook van de wijk waar je woont. Als je goed contact hebt met buren, laat ze weten dat je op vakantie gaat. Zorg er voor dat de mensen in je wijk weten dat jij (of jullie) er wonen en laat desnoods je telefoon nummer achter bij de buren waarmee je omgaat. Tegenwoordig zie je steeds vaker buurt-whatsapp groepen waar dit topic ook bovenaan staat. 

Sociale controle in een wijk is zeer belangrijk in de strijd tegen woninginbraak. Buren kunnen sneller anticiperen op moment dat ze iets verdachts zien op moment dat het er toe doet, dan dat jij kan als je aan het zwembad ligt in Spanje. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend!

Huis beveiligen tegen inbrekers

Stappenplan

Probeer in ‘stappen’ te denken als het gaat om woninginbraak:

Stap 1: De buitenkant, probeer een inbreker af te schrikken door opzichtig een beveiligingssysteem aan te leggen zoals een Deurbel met Camera, goede buitenverlichting, goede opzichtige sloten, etc.

Stap 2: Stel hij komt toch in de buurt van je huis voor een kijkje, zorg ervoor dat het niet verleidelijk is om in te breken. Laat niet zien dat er (veel) waarde is om te halen.

Stap 3: Probeert hij of zij het toch, zorg voor goede preventieve middelen zoals goede sloten en andere soorten beveiligingsmiddelen. Maak het ze lastig om binnen te komen.

Tot slot

Laten we vooropstellen dat mocht je iets verdachts zien, je altijd eerst 112 moet bellen. Je huis is een belangrijk aspect voor je eigen gevoel, geborgenheid en veiligheid. Zoals beschreven is het vaak naast het kwijt zijn van spullen ook de psychische schade die ontstaat na een woninginbraak. Nogmaals nodig inbrekers niet uit, schrik ze af door bovenstaande slimme oplossingen. Je huis beveiligen tegen inbrekers is het hele jaar door belangrijk, niet alleen in de wintermaanden. Hopelijk heb je iets aan deze tips en let je de volgende keer iets beter op, op moment dat je die leuke foto van je bij het zwembad deelt op Facebook 😉

Huis beveiligen tegen inbrekers – Rinkel© Video Camera

 • Sale!
  Niet op voorraad
  Slimme deurbel met chime zijkant Deurbel met Camera

  Deurbel met Camera

  119,00 89,00
  Details