De kans is aanzienlijk groot dat je op zoek bent naar een Infrarood deurbel met camera App, je bent immers niet voor niet bij dit artikel terecht gekomen. Een infrarood deurbel met camera heeft een speciale IR camera, dit is een afkorting voor infrarood camera. Aangezien we zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over het kopen van een beveiligingscamera voor buiten die is voorzien van nachtzicht hebben we het een en ander voor je op een rijtje gezet. De informatie uit dit artikel geef je een beter inzicht in wat je kunt verwachten van een infrarood deurbel met camera voor bij jou aan huis.

“Een infraroodcamera (ook wel warmtebeeldcamera genoemd) detecteert en meet de infrarood energie van objecten.”

Wat is een infrarood camera eigenlijk?

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat is een infrarood deurbel met camera eigenlijk? Zoals we al even kort hebben vermeld is dit een deurbel die is gekoppeld aan een infrarood camera. Een infrarood camera is een contactloos apparaat dat infrarood energie (warmte) detecteert en omzet in een elektronisch signaal. Dit wordt vervolgens verwerkt tot een warmtebeeld op een videomonitor en temperatuurberekeningen uitvoert. De warmte die door een infraroodcamera wordt gedetecteerd, kan zeer nauwkeurig worden gekwantificeerd of gemeten. Hierdoor kun u niet alleen de thermische prestaties kunt controleren, maar ook de relatieve ernst van de warmteproblemen kunt vaststellen en evalueren. Dit houdt in dat je een volledig beeld krijgt in het donker.

Hoe werkt een infrarood camera

Hoe werkt een infrarood camera

Allemaal leuk en aardig, maar hoe werkt die buitencamera met nachtvisie dan vraag je je af? Alle objecten stralen infrarood energie uit. Dit staat ook wel bekend als een warmtesignatuur. Een infraroodcamera (ook wel warmtebeeldcamera genoemd) detecteert en meet de infrarood energie van objecten. De camera zet die infraroodgegevens om in een elektronisch beeld dat de schijnbare oppervlaktetemperatuur van het te meten object weergeeft. Een infraroodcamera bevat een optisch systeem dat de infrarood energie concentreert op een speciale detectorchip (sensorarray) die duizenden detectiepixels bevat die in een raster zijn gerangschikt. Elke pixel in de sensor array reageert op de infrarood energie die erop gericht is en produceert een elektronisch signaal.

De cameraprocessor neemt het signaal van elke pixel en past er een wiskundige berekening op toe om een kleurenkaart van de schijnbare temperatuur van het object te maken. Aan elke temperatuurwaarde wordt een andere kleur toegekend. De resulterende kleurenmatrix wordt naar het geheugen en naar het display van de camera gestuurd als een temperatuurbeeld (warmtebeeld) van dat object. Veel infraroodcamera’s bevatten ook een camera voor zichtbaar licht die bij elke druk op de knop automatisch een standaard digitaal beeld vastlegt. Door deze beelden te mengen is het gemakkelijker om probleemgebieden in uw infraroodbeeld te correleren met de werkelijke apparatuur of het gebied dat u inspecteert.

De voordelen van een infrarood deurbel met camera

Denk je er over na om een infrarood deurbel met camera te halen voor bij jou in huis dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat de belangrijkste voordelen zijn van nachtvisie. Om het net even wat makkelijker te maken hebben we hieronder de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

 • Je kunt alles zien in het donker

IR- of nachtzichtcamera’s gebruiken infrarood licht om beelden in het donker te verlichten. We kunnen het niet zien, maar infrarood licht is eigenlijk overal om ons heen te vinden. IR-camera’s detecteren deze onzichtbare infraroodgolflengten, waardoor de camera in het donker kan zien. De meeste IR-camera’s hebben een serie IR-LED’s (vaak rond de lens) die ’s nachts infrarood licht uitzenden. Aangezien infrarood licht kan interfereren met kleurenbeelden, hebben de meeste IR-camera’s een IR-afsnijdfilter om infrarood licht overdag te blokkeren. Het filter zit tussen de lens en de sensor van de camera om overdag zichtbaar licht door te laten, terwijl de infraroodgolflengten worden geblokkeerd. Door deze speciale filters kun je alles goed zien in het donker, wel zo handig als er iemand in de avond voor je deur staat.

 • Je kunt veel verder kijken dan normaal

Het andere voordeel is het feit dat je verder kunt kijken dan normaal. Om details in het donker vast te leggen, moet je ervoor zorgen dat de camera die je inzet een IR-verlichtingsafstand heeft die voldoende is voor het gebied dat u moet vastleggen. Nachtzichtcamera’s van lagere kwaliteit kunnen meerdere LED lampen hebben, maar ze kunnen objecten slechts enkele meters verderop oplichten. Test de camera om te zien of deze voldoende verlichtingsafstand biedt. Hogere kwaliteit IR-camera’s kunnen objecten op 150 meter afstand of meer verlichten. Zelfs op kleinere afstanden is het goed om de camera uit te proberen, zo weet je beter wat je kunt verwachten.

Tips voor het kopen van een camera met nachtvisie

Wil je een beveiligingscamera met nachtvisie kopen dan is dit een uitstekend idee. Voordat je een keuze maakt is het handig om de onderstaande tips goed door te nemen. Deze tips laten je namelijk zien waar je op moet letten bij het maken van je aankoop.

 • Waar heb je de nachtvisie voor nodig?

  Heb je behoefte aan nachtbewaking binnen of buiten? En hoe groot is je bewakingsgebied? Zorg ervoor dat je een camera kiest die is gebouwd voor je specifieke toepassing en die de lens en/of zoomcapaciteit heeft die je nodig heeft.

 • Pas de IR aan je behoeften aan

  gebruik dynamische slimme IR voor nachtelijke dekking in kleinere, binnenshuis gelegen gebieden. Schakel dynamisch slim IR uit en gebruik alleen IR voor grotere gebieden zoals parkeerplaatsen en stadions.

 • Denk aan de verlichtingsafstand

  Bekijk de technische specificaties van je camera om er zeker van te zijn dat de IR-mogelijkheden de afstand kunnen overbruggen die je nodig hebt. Overweeg om een aparte IR-bundel toe te voegen als aanvulling op de verlichting ’s nachts.

Je hebt als het goed is een beter idee gekregen bij wat je kunt verwachten van een beveiligingscamera met nachtvisie. De informatie uit dit artikel heeft je in ieder geval laten zien hoe de techniek precies werkt en wat je kunt verwachten van deze camera’s. Hiermee weet je zeker dat jouw woning optimaal beveiligd zal zijn.

Deurbel met infrarood camera

 • Sale!
  Niet op voorraad
  Slimme deurbel met chime zijkant Deurbel met Camera

  Deurbel met Camera

  119,00 89,00
  Details