In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een deurbel met camera precies is. Je bent waarschijnlijk geïnteresseerd om een slimme deurbel aan te schaffen en bent benieuwd naar hoe dit precies werkt, wat de voordelen zijn, het gemak maar uiteraard ook de nadelen. Lees snel verder, na het lezen van deze blog weet je alles van een deurbel met camera.

“Zodra iemand aanbelt krijg je een melding op je telefoon!”

Wat is een Deurbel met Camera?

Zoals de titel doet vermoeden is een deurbel met camera een deurbel met ingebouwde camera functie. Zo een deurbel wordt ook wel een slimme deurbel genoemd. In het kort kan je met de ingebouwde camera precies zien wie er voor de deur staat. Maar hoe werkt dit nou precies? Er zijn twee mogelijkheden:

 • Iemand kan aanbellen

Zodra iemand aanbelt krijg je een melding, tegenwoordig is dit op je smartphone door middel van een App. Er bestaan ook deurbellen met camera die een los beeldscherm aanbieden waarop je kan zien wie er voor de deur staat. Deze vorm is niet handig als je buitenshuis bent. Dit is namelijk één van de voordelen waar we straks op in gaan.

 • Iemand kan langslopen

Het is mogelijk dat iemand langsloopt en door middel van een bewegingsdetector (ook wel een PIR-sensor) de camera aanspringt. Dit lijkt in eerste instantie op een overbodige functie maar kan erg handig zijn. Hiermee kan de deurbel fungeren als een beveiligingscamera. Sterker nog, beelden die worden opgenomen kan je bij sommige deurbellen laten opslaan op een micro-SD kaart of zelfs in de Cloud waardoor je, waar je ook bent, ten alle tijden kan zien wanneer iemand voor je deur heeft gestaan.

Deurbel met Camera

De voordelen

Zoals reeds vermeld is het natuurlijk een groot voordeel dat, zodra je niet thuis bent, je ten alle tijden kan zien wie er voor je deur staat of heeft gestaan. We sommen een aantal voordelen van een deurbel met camera voor je op:

 • Altijd thuis

Met een slimme deurbel ben je altijd thuis. Vooral als je gebruik maakt van een App op je telefoon waarmee je precies kan zien wie er staat. Waar je ook bent. Al ben je aan de andere kant van de wereld. Doordat de camera verbonden is met je WiFi ben altijd daadwerkelijk altijd thuis.

 • Communicatie

Niet alleen zien wie er voor de deur staat, maar je kan ook makkelijk terugpraten door middel van een ingebouwde 2-weg voice-functie. Op moment dat iemand voor de deur staat springt zowel de camera als de microfoon functie aan en hoor je precies wat iemand zegt. Daarnaast kan je via de App ook terug praten en kan je vragen wat hij of zij komt doen.

 • Datum en tijd

De camera houdt precies bij wie er voor de deur heeft gestaan op welke datum en op welk tijdstip.

 • Nachtvisie

Door middel van infraroodtechniek zie je precies wie er in de avond voor de deur staat. De camera zet warmtestralingen om in een duidelijk en helder beeld.

 • Bewegingsmelder

De camera springt automatisch aan op moment dat iemand voor de deur staat.

 • Opnames

De beelden kunnen worden opgenomen op drie verschillende manieren, namelijk via de Cloud. Hiermee kan je waar je ook bent de beelden terugzien. Via een micro-SD kaart die de beelden opslaat of lokaal op je telefoon op moment dat je op ‘record’ drukt in je App.

 • Beveiliging voor je huis

Door bovenstaande punten is de deurbel ook direct een extra beveiliging voor je huis. Je ziet wanneer en waar je ook bent wie er voor de deur heeft gestaan. Zelfs als ze niet aanbellen.

De Nadelen

Dan willen we toch even de nadelen belichten, wij vinden altijd dat als je op zoekt bent naar informatie het niet alleen maar rozengeur en maneschijn kan zijn. Ook de nadelen van het hebben van een deurbel met camera sommen we voor je op:

 • Diefstal

De deurbel zit niet vast aan bedrading. Aan de eene kant erg handig, je hangt hem op, sluit hem aan op je WiFi-netwerk en hij werkt. Hierdoor kan hij relatief makkelijk gestolen worden.

 • Batterijen/accu

De deurbel werkt op oplaadbare batterijen of een accu. Ook weer een voordeel zou je zeggen. Een nadeel hiervan kan zijn dat zodra de batterijen op raken, je tijdelijk zonder deurbel zit waardoor je niet weet of er iemand aan belt.

 • Telefoon leeg

Een ander nadeel kan zijn dat als je alleen de deurbel hebt, je een melding ontvangt op je telefoon. Maar wat als je telefoon op is. In dat geval weet je niet dat er iemand aanbelt op het geluid wat de deurbel maakt na. Dit nadeel valt wel op te lossen door middel van een Chime. Hier straks meer over.

 • Rust en privacy

Wellicht een nadeel dat als je op vakantie bent in een tropisch oord, je geen zin hebt om een melding op je telefoon te krijgen wie er voor je deur staat. Dit nadeel kan verholpen worden door meldingen van de App die je gebruikt uit te schakelen.

 • Slecht WiFi signaal

Stel de deurbel hangt niet binnen het bereik van het WiFi signaal, dan kan dit betekenen dat je geen connectie kan krijgen met je telefoon. Dit kan weer betekenen dat of hij niet werkt, of er zit een vertraging in de deurbel en het video signaal. De sterkte van het signaal zie je veelal wel in de App of deze sterk genoeg is. Ook kan je dit natuurlijk testen of er een vertraging in zit.

Deurbel met Camera App

De deurbel heeft meerdere functies zoals reguliere deurbel en als bewakingscamera. Door middel van een App op je smartphone kan je precies zien in real-time wie er voor je deur staat. Met deze App kan je tevens beelden opnemen, foto’s maken, terugpraten en terugkijken wie er wanneer voor je deur staat en stond. Daarnaast kan je met een App ook de instellingen aanpassen van de deurbel. Zo kan je de bewegingsmelder aanpassen in hoeverre je wilt dat hij aanspringt qua afstand. We kunnen namelijk voorstellen dat als je in een drukke straat woont, je geen zin hebt dat je camera continue aan springt.

Met de App zie je ook welke beelden zijn opgenomen zodra de camera aangesprongen is. Erg handig als bewakingscamera. Tevens zie je het batterij niveau van de camera en of de verbinding met het WiFi-signaal sterk genoeg is. Het is overigens altijd leuk om te spelen met deze App en te zien wat er allemaal voor je deur gebeurd.

Wat is een Chime?

Een Chime is een losstaande fysieke bel die je kan aansluiten waar je ook wilt. Een deurbel met camera is de unit die je plaatst aan je (voor)deur. Een Chime steek je in een stopcontact en maakt (automatisch) verbinding met de deurbel. Zodra iemand aanbelt krijg je EN een notificatie op je telefoon, EN de chime gaat af zoals een reguliere deurbel betaamd. Deze Chime kan je dus hangen op een plek wat jij fijn vindt. Wij raden aan op een centrale plek in je huis, maar als je bijvoorbeeld het handig vindt als je in je tuin bent om te horen dat je deurbel gaat (de chime in dit geval gaat dus dan af). Steek in dat geval de Chime in een stopcontact dicht in de buurt van de tuin.

De mogelijkheid bestaat zelfs om meerdere Chime’s aan te sluiten op 1 deurbel mocht dit nodig zijn. Stel je hebt een heel groot huis kan het handig zijn. Naast de notificatie op je telefoon hoor je de deurbel af gaan door middel van de Chime.

Let wel op dat verschillende aanbieders veelal niet de Chime meeleveren. Hierdoor drukken zij de prijs naar beneden van hun Slimme Deurbel.

Deurbel met Camera

Waar op letten bij het kopen van een deurbel met camera?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, namelijk de eerste is het beeldkwaliteit. Er is verschil tussen Full-HD (1080p) en HD-ready (720p), nu moeten we eerlijk bekennen dat het verschil qua beeld minimaal is en je vaak veel meer betaald voor deze vorm van kwaliteit. Daarnaast uiteraard recensies van andere gebruikers. Bekijk eens websites zoals Trustpilot waar bijvoorbeeld de aanbieder Ring op staat met slechte reviews of ons eigen merk Rinkel op staat.

Daarnaast de accessoires die wordt meegeleverd. Vaak zie je een scherpe prijs maar gaat het alleen om de deurbel en komen kosten zoals (oplaadbare) batterijen, de Chime, de App, etc. er nog eens bovenop. In het geval van de RINKEL deurbel zit dit alles bij de prijs inbegrepen. Voor €89,- krijg je namelijk de Deurbel met Camera, de Chima, oplaadbare batterijen, montageset en de gratis te downloaden App.

Tot slot

Mocht je meer informatie nodig hebben kan je ons altijd een berichtje sturen naar info@rinkel.net of reageren onder deze blog mag ook! Een deurbel met camera is ideaal als gadget maar heeft ook daadwerkelijk een functie, je bent namelijk altijd thuis en je huis is weer ietsjes meer beveiligd tegen inbraak.

 

Kies de juiste deurbel die past bij jouw behoeftes en binnen jouw budget!

Deurbel met Camera

 • Sale!
  Niet op voorraad
  Slimme deurbel met chime zijkant Deurbel met Camera

  Deurbel met Camera

  119,00 89,00
  Details